驿路枫情-加拿大移民论坛

QQ登录

只需一步,快速开始

扫一扫,访问微社区

楼主: sanyi

[音乐欣赏] 觉得可以办一个怀旧金曲联展

41,麦当娜--like a virgin
http://player.youku.com/player.php/sid/XMTE2ODU3Mg==/v.swf

同名歌曲歌词及中文翻译 
    I made it through the wilderness,

Somehow I made it through.

Didn't know how lost I was until I found you,

I was beat incomplete.

I've been had, I was sad and blue,

But you make me feel, yeah,

You make me feel shiny and new.

(Oh)like a virgin touched for the very first time,

Like a virgin when your heart beats next to mine.

Gonna give you all my love, boy,

My fear is fading fast.

Been saving it all for you' cause only love can last,

You're so fine and you're mine make me strong.

Yeah, you make me bold,

Oh, your love thawed out, yeah,

Your love thawed out what was scared and cold.

Like a virgin(Hey) touched for the very first time,

Like a virgin when your heart beats next to mine.

Oh….

You're so fine and you're mine,

I'll be yours, till the end of time.

Cause you make me feel, yeah,

You make me feel I've nothing to hide.

Like a virgin(Hi) touched for the very first time,

Like a virgin when your heart beats next to mine. Like a virgin,

Oooh, like a virgin,

Feels so good inside

When you hold me and your heart beats.

And you love me,

oh….

[参考译文] 宛如处女

我从迷茫中走来,

不知是怎样走出来,

遇到你之前我遭遇多少落魄,

我曾经被彻底打败。

因受到伤害沮丧又悲哀,

然而你使我感觉到,耶,

使我感觉到光明和未来。

(噢)宛如处女,第一次动真情,

宛如处女,当你的心与我的一起跳动。

我将献给你我全部的爱,亲爱的,

我的恐惧很快都消散。

我对你的爱与日俱增,因为爱能长久,

你真好,你属于我并使我坚强。

耶,你使我变得勇敢又坚强,

噢,你的爱融化了,耶,

你的爱融化了我的伤痕和寒冷。

宛如处女,(嗨)第一次动真情,

宛如处女,当你的心与我的一起跳动

噢……

你真好,你属于我,

我将属于你直到永远。

因为你使我感觉到,耶,

你使我感觉到没什么隐藏。

宛如处女,(嗨)第一次受感动,

宛如处女,当你的心与我的一起跳动。

宛如处女,

噢,宛如处女,

心里感到真痛快,

当你拥着我你的心在跳动

是的,你爱我,噢……

娜姐

娜姐

哦?这是三首她的经典啊,我觉得调子都很熟啊。或许是小时侯的印象太深刻了,那时侯的小孩子没现在这么多娱乐,钟情什么印象都特别深刻。

评分

月明 + 7 我也没听说过。。。

42,谢谢你--山口百惠
http://player.youku.com/player.php/sid/XNjcwODc2/v.swf

评分

月明 + 7 喜欢山口百惠!

43,青春的火焰--排球女将
还有不能忘记的小鹿纯子,晴空霹雳,夏川尤佳,还有鱼跃接球
http://player.youku.com/player.php/sid/XMjMwODY3NTcy/v.swf

95# sanyi

我记得老姐很喜欢简对爱的那段表白,她当时正是谈恋爱的年龄,而我还小,不太懂那么强烈的情感,只觉得朗诵的声情并茂,很有味道。

我也上一首,不知你们听过没有。。。

评分

月明 + 7 木有听过这个
sanyi + 10 很熟。谢谢。好听。

这首歌不要太熟哦。
尤其是后面的部分,不熟的是歌名。
我经常会出现忘了歌名的情况。

52,烟雨蒙蒙
[YouTube]8ARNRY6wTbc[/YouTube]